Sunday 4 November 2012

Report: 12. Portanova Fashion Incubator

Instalacija na ulazu na Incubator

12. Portanova Fashion Incubator je iza nas, došli smo, vidjeli i otišli. Čega smo se sjećali jutros kad smo se probudili? Poprilično smiješnih zahtjeva organizatora koji očito žele napraviti od Incubatora veliki fashion događaj, a nekako se za to čine nespremnima. Puno pravila koje su postavili a nisu se s njima znali ni sami nositi, ništa loše no nadamo se da će se dogodine čak i bolje snaći.


Proglašenje pobjednice

Fashion Incubator se predstavlja kao poligon za mlade dizajnere no po ovogodišnjoj pobjednici, Tatjani Pantoš, nije teško zaključiti da se mlade dizajnere pokušava ukalupiti u nešto već viđeno i probavljeno.
Uz čestitke pobjednici, bez sumnje je to kolekcija u koju je uložen veliki trud, priželjkujemo da će pobjedničku nagradu, 10000 kn i priliku da svoj rad pokaže na Cro-a-porteru, iskoristit na najbolji mogući način i pokazati više od onog što smo sinoć imali prilike vidjeti.


Pobjednica 12. Portanova Fashion Incubatora
Tatjana Pantoš

Tatjana Pantoš
Tatjana Pantoš

Valinea Vinger

Pošto smo u Osijek došli kao gosti mlade dizajnerice Valinee Vinger, teško je biti objektivan, no prema reakcijama publike, njena kolekcija unisex kaputa je bila odlično prihvaćena te je pojava muških modela koje je jedina ove godine predstavila, izazvala uzdahe kako ženskog tako i muškog dijela publike.
Više o samoj Valineinoj kolekciji ćemo pisati u slijedećim postovima, no teško je ne spomenuti nešto što se u potpunosti isticalo i odskakalo od sinoć viđenog u natjecateljskom dijelu večeri. Bravo, Valinea!

Valinea Vinger
Valinea Vinger
Valinea Vinger
Valinea Vinger

Valinea Vinger
Valinea Vinger






Andrea Anić

Tina Spahija









































Čestitamo svim natjecateljicama Andrei Anić, Tini Spahiji, Valinei Vinger, Katarini Mamić te pobjednici Tatjani Pantoš, nadamo se da će iskoristiti ovu priliku te da ćemo njihove radove viđati što na pistama, što na ulicama.

No comments:

Post a Comment