Thursday, 19 September 2013

Dolje je bolje!

Tmurni kišni dani, čizme, kišobrani i prehlade su stigle a mi se još prisjećamo divnog ljeta koje je tak brzo prošlo. Gdje smo bili, što smo radili i s kim smo se družili, u par crtica popraćenih nama najdražim ljetnim fotografijama.

Smjestili smo se u Zadru koji nam je bio svojevrsna baza ovo ljeto i iz njega smo odlazili i vraćali mu se.


Odmah po dolasku na Jadran su nas naši dragi prijatelji ugostili u Miškovićima na otoku Pagu, mjesto koje nas je naprosto oduševilo, mir, more, dragi ljudi, bolje nije moglo. Da se dani ne bi svodili samo na ljenčarenje u hladu starog bora, organizirali smo i mali shooting sa krasnim mladima damama koje smo u Miškovićima zatekli, obukli ih u Zoe badiće i jednostavno, jako se dobro zabavili. Hvala još jednom Tamari i Marku na gostoprimstvu i što su nas uveli u svoj paški komadić raja. Bilo je nezaboravno!
Povratak u Zadar nakon nekoliko dana u oazi mira, činio se kao povratak u Zagreb, grad, mnoštvo ljudi, no opet, i to ima svoje čari. Zaista, zalazak sunca u Zadru poziva na romantične šetnje i izvlači neke snene osmijehe koje ponekad u zagrebačkom tempu, zaboravimo izvući.
Podružili smo se sa talentiranom Dunjom Ercegović, mladom kantautoricom koja nastupa pod imenom Lovely Quinces te snimili niz fotografija na zadarskim lokacijama. Na snimanju nam se pridružila i dizajnerica nakita Lucija Krizman (Lubotomy Artworks) čijim radom smo se također oduševili.
Red mora, red sunca, nešto malo posla i krenuli smo dalje.


Kažu što južnije to tužnije no mi se ne bi složili. Opuzen Film Festival je bio više nego savršen domaćin, divna atmosfera a tek mu je treći rođendan. Nas su osvojili, i grad, i ljudi, i sva ta divna pozitivna energija okupljena oko zajedničkog cilja, dovesti film u dolinu Neretve. Hvala im na tome i nadamo se da se vidimo slijedeće godine na Pjaci u još većem broju, da pozdravimo trud mladih entuzijasta kojima želimo da rastu svakom godinom što više a dragim Opuzencima da se što prije vidimo i u zatvorenom kinu!Povratak u Zadar, zadnji tjedan tamo je protekao u znaku Avvantura Festival Film Forum Zadar, festivala orijentiranog na goste i profesionalce kojem predviđaju svijetlu budućnost i visoku poziciju na festivalskoj karti svijeta. Mi se svakako slažemo.

A sad nam preostaje jedino zavrnuti rukave, primiti se posla, slatko se prisjećati ljetnih avantura i Avvantura, zagrnuti se toplom odjećom i zadržati sjećanje na miris mora, soli borova i sunca što duže svježim.

Photo: Zvonimir Ferina 

No comments:

Post a Comment