Friday 1 February 2013

OBEKEI: Golden Brigade

Zasigurno ste već upoznati sa brandom Obekei iza kojeg stoji mlada talentirana dizajnerica Katarina Smolić koja nas je nedavno oduševila svojima majicama na oblake a sada nam predstavlja svoju novu kolekciju za zimu/rano proljeće 2013.


Pošto inspiraciju crpi iz svojih bajkovitih snova, tako je i ova kolekcija nastala iz jednog sna o smaku svijeta u kojem se nebo povezalo sa poviješću kugle zemaljske te nas Obekei ovdje vodi u svijet o kojem svi maštamo promatrajući svijet oko, i iznad sebe. Nebo, mjesec, zvijezde, te mali izlet u prapovijest sa oživljavanjem izumrlih životinja kojih se bojimo, a zapravo ih ni ne poznajemo.

Svima nam zimi idu na živce dugi kaputi koji nas utople, no skriveno je sve ono ispod njih. Katarina je odlučila tome stati na kraj.
U njenoj novoj kolekciji možete naći majicu u tri sloja, koja je zapravo nešto laganija od kaputa, no dovoljno topla da ga zamijeni. Umjesto džepova, dala nam je rupe ispod rukava kroz koje možemo gurnuti ruke da bi se osjećali slobodnije ukoliko to poželimo!
Kolekcija dolazi u tri boje, bež, modra i bordo, sa printevima na svili te motivima izrađenima od umjetne kože i PVC-a.
Tu je i nekoliko muških komada dosta sličnih oni ženskim, no to ne čudi jer jedna od karakteristika Katarinine odjeće je da ne stavlja u kalupe, da ne poznaje veličine, samo komociju osobe koja nosi Obekei!
Katarina nas je odlučila iznenaditi i nekim dodatcima, točnije, "lopovskom" kapom te ruksakom, a najavljuje da će za Fashion.hr Industriju na kojoj sudjeluje, tih ruksaka biti i više u novim modelima.

Novu kampanju s kojom predstavlja ovu kolekciju potpisuje fotograf Zvonimir Ferina a modeli su Lana, Josipa i Dino.
Za savršen styling je zaslužan Dino Bonačić,  Nina Dundur iz Frizerskog studija Jagoda pobrinulase za kosu, a za makeup Kasandra Draganić.
Kampanja je inspirirana tiskanim medijima i komercijalnim časopisima.













Za OBEKEI:
Modeli: Lana/ Josipa/ Dino
Styling: Dino Bonačić/ Style brick road
Hair: Nina Dundur/ Frizerski studio Jagoda

No comments:

Post a Comment