Wednesday 29 May 2013

Behind the scene: Transhuman

Nakon višednevne potrage za savršenom lokacijom, pronašli smo je u prostorijama nikada dovršene Sveučilišne bolnice u Blatu. Neću uopće duljiti o šoku nas koji nismo imali prilike vidjeti taj spomenik hrvatskom lopovluku. Žalosno je kad zaštitar, između ostalog, kaže da pripazimo na stakla koja spadaju sa zgrade a koja su u to vrijeme bila najskuplje što se moglo kupiti. 
Pazili smo. Pazili smo i na nesigurne konstrukcije koje se urušavaju, i ostale zamke naše savršene lokacije.
I prošli smo bez ozljeda, možda i bez prehlade, vjetru i propuhu unatoč. Da naglasim, vrijeme nam nije išlo na ruku, no to je samo jedan od izazova za fotografa, u ne baš idealnim uvjetima proizvesti idealnu fotografiju.
Naš tim se sastojao od samo troje ljudi, fotografa, vizažistice i modela. Genijalno je kad fotograf bude asistent vizažistici, vizažistica postane asistent fotografa a model pomaže raditi kosu. Vizažistica je ovog puta bila i stilistica. Svi rade sve, to je jedan od razloga zašto volim ovaj posao. Kreativnost na više razina i ni sekunde vremena za popuštanje koncentracije što rezultira čudnom prazninom, rekla bih umorom, na kraju dana. Zaista smo dali sve od sebe.

Hvala predivnoj Mariji Inđić koja se pokazala kao savršen model i ovog puta, hvala dragom prijatelju Marku koji nas je vozio preko cijelog grada. Hvala dragim dizajnerima, Matiji Čopu, Valinei Vinger i Vanji Veselić čija je odjeća i obuća nosila ovu našu priču.

U ovom postu vam donosimo nekoliko behind the scene fotografija dok čekamo one finalne kroz koji dan. 

Model: Marija Inđić













Sunday 26 May 2013

Where the wild roses grow

Što reći o fotografijama koje danas objavljujemo? Savršenu lokaciju smo pronašli u susjedovom grmu predivnih krvavo crvenih ruža, a savršenog modela u dragoj prijateljici Ivi.
Uz ugodno druženje na neplaniranom kućnom party-u, u nekoliko su minuta nastale ove fotografije koje nam opet potvrđuju da najbolji radovi dolaze iz opuštene atmosfere.

Models: Iva & Tom






Sunday 19 May 2013

LIFT by Perwoll: revija Valinea Vinger

Između sedam finalista natječaja LIFT by Perwoll, svoje kreacije nam je predstavila i Valinea Vinger.
Sama ideja multifunkcionalne mini kolekcije došla je iz suživota triju generacija koja prati Valineu tako da komade za sebe u njoj mogu pronaći mlade djevojke, majke tih djevojaka pa čak i bake.

Uz dva ženska modela, Valinea se još jednom uhvatila u koštac sa izradom muškog modela. Bazni bijeli komadi (hlače, majica, haljina) nikako nisu dosadni a da bi cijela priča bila još zanimljivija, dizajnerica se poigrala žutom bojom koju je stavila na prsluke, ruksake te cipele.

Multifunkcionalnost kolekcije očituje se najviše kod žutih kožnih prsluka koji se zatvaračima iz jednog komada muškog prsluka pretvaraju u dva ženska, prednja strana se lako prebaci na leđa, isto tako se kožni dio može izvrnuti unutra i postaje neki novi komad, zaista, kombinacija je nebrojeno.

Valinea nije odnijela pobjedu ali je pokupila simpatije publike te pozitivne kritike kolega, a na fotografijama Zvonimira Ferine se možete uvjeriti da je zaslužila čestitke za svoju kolekciju prikazanu na reviji.



















Zona45 report: Day 3

Treći dan sajma mode Zona45 protekao je u znaku revije finalista natječaja LIFT by Perwoll koja je održana na Cvjetnom trgu.
Čestitamo svim finalistima te pobjednicima, ove godine ih je čak dvoje, Silvio Ivkić i Marija Kulušić koji su žiri osvojili svojom crnom odnosno bijelom kolekcijom.

Nakon revije žurili smo nazad na Tomislavov trg gdje se održavala radionica modne fotografije pod pokroviteljstvom Krpe.hr  koju je vodio Zvonimir Ferina.

Kako je prošao dan pogledajte na njegovim fotografijama.